Ga naar de homepage

Beoordelingen Zadar

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Zadar

Rianne Bakx

Een prachtige omgeving.

Bert van Barneveld

Regio is erg mooi .

Mannes Kruithof

Prachtig, nationaal park Paklenica letterlijk om de hoek. Opnamelocatie van enkele Winnetou films op enkele kilometers is geheel intact gebleven.

Op vakantie op een camping in Zadar

Kamperen in Zadar doet u aan of vlak bij de prachtige kust van Kroatië. Er zijn vele schitterende eilandjes om te bezoeken. Ook in de gelijknamige hoofdstad van de provincie Zadar is veel te beleven. En brengt eens een bezoek aan het nationale park Paklenica. Op en bij uw camping in Zadar is dus van alles te doen.

Kamperen in Zadar: vakantie aan de Adriatische Zee

De stad Zadar ligt aan de Adriatische Zee. Deze havenstad was lang bekend onder zijn Italiaanse naam Zara. Er zijn vele bezienswaardigheden, zoals kerken, een kathedraal, de universiteit, een Romeins forum. Ook vindt u er verschillende musea; het archeologisch, het maritiem en het nationaal museum.

Vanwege zijn gunstige ligging, heeft de provincie Zadar een gunstig klimaat. Heerlijk dus om aan de 1300 kilometer lange kust te verblijven tijdens uw kampeervakantie in Zadar. Er zijn veelal kiezelstranden. Bij de stad Nin zijn echter zandstranden te vinden. Aan de heldere zee, en dichtbij de campings in Zadar, vindt u vele baaien, inhammen en eilandjes.

Pag is een eiland dat deels bij Zadar hoort. Een belangrijke bron van inkomsten is zoutwinning. Er staat dan ook een bekende zeezoutfabriek. Verder is Pag beroemd om zijn luxe kanten kleedjes. Op Pag kunt u ook prima sporten. Er zijn vele vormen van watersport aanwezig. Verder zijn er fietsroutes van in totaal 115 kilometer lang.

Het nationale park Paklenica ligt slechts één kilometer van de stad Starigrad-Paklenica. In het nationale park kunt u prima klimmen op de vele rotsen en bergen. Misschien ziet u wel één van de vele diersoorten die in het park te vinden zijn, zoals beren, reptielen en otters.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd