Ga naar de homepage

Camping Krk Kroatië

Het zonnige eiland Krk, gelegen in het populaire noorden van Kroatië, is met de camper, caravan of vouwwagen qua afstand prima te doen. Op Krk is kamperen altijd heerlijk: de campings zijn van goede kwaliteit, het weer is er prima en de mooie omgeving nodigt uit tot dagtripjes.

Het ‘gouden eiland’ Krk ligt met een tolbrug aan het vasteland van Kroatië. Het heeft een leuk aanzien, met de vele haventjes, dorpjes, baaien en de prachtige natuur. Zowel aan de kust als in het binnenland is die indrukwekkend en weelderig. Waar de witte oostkust rotsachtiger is, daar is de westkust prachtig begroeid.

Tips

•    Krk, de stad
In de gelijknamige vestingstad Krk vindt u vele oude gebouwen. Tegelijkertijd heeft Krk, met veel restaurants en barretjes, een mondain karakter. Naast de stad Krk vallen er ook een heleboel dorpjes op Krk te ontdekken, allemaal met een eigen karakter en een eigen verhaal.

•    Actief op Krk
Wilt u een actieve vakantie? Dat kan: Krk is uitermate geschikt voor wandelingen en fietstochtjes. Maar vooral de watersporten zijn hier populair. Het diepblauwe, heldere water maakt snorkelen en duiken hier bijvoorbeeld heel goed mogelijk.

•    Lekkernijen 
Ook het eten op Krk is bijzonder. Streekgerechten als verse vis, ham en kaas, natuurlijk gezouten schapenvlees, witte wijnen maken uw kampeervakantie compleet.

Voordelig kamperen op Krk

Kamperen kan op diverse campings dicht bij de stad Krk. De campings liggen vlak aan zee of hebben een panoramisch uitzicht op zee, zijn voorzien van comfortabele faciliteiten en zijn op loopafstand van het historische centrum van Krk. U treft er veel verschillende campings aan. Zoekt u de rust of juist een echte familiecamping met veel activiteiten? Dan heeft u met Krk een prima kampeerbestemming gekozen.

Het klimaat

Met droge hete zomers en milde winters hoort Krk bij het typische mediterrane klimaat. In de lente is het er al heerlijk en ruikt door de vele vegetatie het hele eiland naar bloemen en planten. Het heldere, warme water is ideaal voor de duiksport.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd