Ga naar de homepage
Laden

CampingCard ACSI

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
Vertel mij meer
 

CampingCard ACSI 2021 bestellen vanaf € 12,95

 • Tot 60% voordeel
  Vijf vaste lage overnachtingstarieven
 • Geaccepteerd op ruim 3.000 campings
  Jaarlijks door ACSI gecontroleerd
 • Kinderen gratis mee naar bijna 450 campings
  3 kinderen t/m 5 jaar bij het tarief inbegrepen
 

Vakantiethema's Primorje-Gorski Kotar

Toon meer vakantiethema's

Populaire plaatsen Primorje-Gorski Kotar

Toon meer plaatsen in Primorje-Gorski Kotar

Alle plaatsen

Populaire campings Primorje-Gorski Kotar

Op vakantie op een camping in Primorje-Gorski Kotar 

Kamperen in Primorje-Gorski Kotar betekent een heerlijke vakantie in Kroatië aan de Adriatische Zee. Naast de diepblauwe zee, de knusse stranden en de stille baaien aan de kust, is er in het binnenland ook van alles te zien en te beleven. Vanaf uw camping in Primorje-Gorski Kotar rijdt u naar gezellige, oude stadjes of rustige bergdorpen.

Kamperen in Primorje-Gorski Kotar: vakantie aan zee of in de bergen

De naam Primorje-Gorski Kotar verenigt het land en de zee met elkaar. Primorje is afgeleid van het Russische woord voor ‘maritiem’. Gorski Kotar is de naam van het gebergte dat zich uitstrekt van de kust tot in het binnenland. Het is gemiddeld tussen de 700 en 900 meter hoog, met toppen tot aan 1500 meter, zoals de berg Bjelolasica. Hier ligt ook een skigebied en een nationaal park.  

Havenstad Rijeka is de hoofdstad van Primorje-Gorski Kotar. Deze universiteitsstad is de op twee na grootste stad van Kroatië. De voetbalclub van deze stad is één van de grootste clubs van het land. In januari en februari wordt sinds 1982 carnaval gevierd. Hier komen jaarlijks zo’n 120.000 bezoekers op af.

Tegenover Rijeka ligt Krk, het grootste eiland in de Adriatische Zee. Vanaf uw camping in Primorje-Gorski Kotar rijdt u over de tolbrug naar ‘het gouden eiland’. Op het eiland zelf zijn trouwens ook campings. Het landschap van Krk is over het al gemeen groen, afgewisseld met kale, steenachtige plekken.

Krk is eeuwenlang het middelpunt van de Kroatische literatuur en taal geweest. Op het eiland vindt u tijdens uw kampeervakantie in Primorje-Gorski Kotar vele historische monumenten uit de Griekse en Romeinse tijd. Olijventeelt, schapenhouderij en wijnbouw zijn belangrijke inkomstenbronnen voor de plaatselijke bevolking.

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd