Ga naar de homepage

Beoordelingen Zala

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Zala

Fam. Keller

Omgeving is prachtig.

A. Bakker

Wij komen hier voor de derde keer. Mooie omgeving. Sowieso is een dagje (gedeeltelijk) rond het Balatonmeer erg de moeite waard. Keszthely is een mooie plaats om te bezoeken. Het gebied is gelukkig niet heel toeristisch, dus geen files e.d. Ook een bezoek aan het grote thermaalbad Heviz is een aanrader.

Visser

Mooie omgeving. Ideaal voor fietsliefhebbers, fietspad langs het meer. Groter dorp vlakbij met veel soorten winkels.

Op vakantie op een camping in Zala

Kamperen in Zala betekent dat u meestal niet ver bent van het Balatonmeer. Vanzelfsprekend kunt u hier vele vormen van watersport beoefenen. Keszthely is de oudste stad langs het Balatonmeer. De streek Zala draagt dezelfde naam als de rivier, die het gebied doorkruist. Aan water dus geen gebrek bij de campings in Zala, want thermische bronnen, zoals in Hévíz, zijn meestal dichtbij.

Kamperen in Zala: meren, wateren en thermische bronnen

De naam Hévíz betekent ‘warme, stromende bron’. Zelfs in de winter kunt u er buiten baden, want het water is er ten minste 25 graden Celsius. Een deel van het meer is overdekt met een houten badhuis, zodat u ook naar binnen kunt. Het thermale meer is een bekend kuuroord waarvan men zegt dat met name mensen met reumaklachten er baat bij hebben. U kunt hier heerlijk ontspannen tijdens uw kampeervakantie in Zala.

Gaat u vanaf uw camping in Zala liever de stad in, dan kunt u naar Keszthely gaan, de grootste stad van de regio. Eén van de bezienswaardigheden is het Festetics-paleis. Met zijn 101 vertrekken is het slot het op twee na grootste kasteel van Hongarije. In Keszthely vindt u ook één van de oudste landbouwhogescholen van Europa en een museum over het Balatonmeer.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd