Ga naar de homepage

Beoordelingen Ticino

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Ticino

Monique

Veel te zien, veel te doen. Mooie natuur en mooie steden. Mooie wandelomgeving. Het is wel druk en vol.

Maria

Prachtige omgeving, genoeg te doen en te zien, ook in het voorseizoen

M.van den Boorn

Heel mooie natuur. Leuke Italiaanse stadjes. Prima openbaar vervoer

Op vakantie op een camping in Ticino

De campings in Ticino (oftewel Tessin) zijn voornamelijk te vinden aan het schilderachtige meer van Lugano. U kunt er ook voor kiezen om te gaan kamperen aan het Lago Maggiore. Op en om deze twee meren aan de zuidkant van de Alpen valt in elk geval van alles te beleven voor een heerlijke vakantie in Zwitserland.

Kamperen in Ticino: vakantie aan het Lago Maggiore of het Meer van Lugano

De hoofdstad van Ticino is Bellinzona. Hier kunt u drie prachtige burchten bezoeken en ook zijn er diverse musea en kerken te vinden. Lugano is de grootste stad. U bezoekt hier een dertiende-eeuwse kathedraal en een kloosterkerk met fresco’s. In het centrum liggen een beroemd casino en maar liefst elf verschillende museums. Rond het meer van Lugano kunt u wandelen in de bergen. U kunt er ook voor kiezen om tijdens uw kampeervakantie in Ticino op het meer een boottochtje te maken.

Vanaf uw camping in Ticino kunt u ook naar het Lago Maggiore rijden. Hier liggen de stad Locarno en het voormalig visserdorp Ascona. Het dorp Ascona staat bekend om haar weelderige plantengroei en heeft een klein strand. Er is een mooie, oude binnenstad rond de kerk en een kunstmuseum. Locarno is de warmste stad van Zwitserland. Bezienswaardigheden zijn het twaalfde-eeuwse kasteel en de bedevaartskerk, waarvan u een prachtig uitzicht heeft op de stad, het meer en de bergen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd