Ga naar de homepage

Duidelijke korting voor het laagseizoen

  • Betaal altijd een van de (zes) vaste lage overnachtingstarieven
  • Meer dan 3.000 deelnemende campings, jaarlijks geïnspecteerd
  • Bespaar tot wel 60% per nacht

Campings in San Marino

San Marino staat bijna bovenaan in de lijst van kleine, soevereine staten. Met 61 km² oppervlakte staat het op een goede derde plaats (na Vaticaanstad en Monaco). Het land is dan wel klein in omvang, maar groot in cultuur en historie en met recht opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voordelig kamperen in San Marino met CampingCard ACSI is ideaal, zo kunt u in het laagseizoen in alle rust het land ontdekken. 

Tips wanneer u gaat kamperen in San Marino:

•    Monte Titano
Dit is de hoogste berg (749m) van San Marino en ligt midden in het land. Door de middeleeuwse gebouwen op de berg en de ruige rotswanden is het gegarandeerd een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van uw vakantie. Monte Titano heeft drie toppen, elk bekroond met een van San Marino’s torens, die torens zijn ook terug te vinden op de nationale vlag van het land. 

•    Uitzicht 
De berg Monte Titano kunt u vanaf een afstandje prachtig aanschouwen. Leuker is het om met de kabelbaan de berg te beklimmen en te genieten van een weergaloos uitzicht. Liever een actief uitstapje? U kunt de klim omhoog natuurlijk ook te voet of op de fiets afleggen. 

•    Torta Tre Monti
De drie torens van San Marino vindt u niet alleen op de Monte Titano en op de vlag, maar ook op uw bord. De Torta Tre Monti is een typisch San Marinees dessert dat verwijst naar de drie torens. Het bestaat uit laagjes van dunne wafeltjes en daartussen hazelnoot- of chocoladecrème waarbij het geheel wordt overgoten met chocoladefondant. 

Voordelig kamperen in San Marino

Op de camping in San Marino kunt u met CampingCard ACSI voordelig op vakantie en genieten van het beste uit twee werelden. Vanaf de camping kunt u namelijk niet alleen San Marino ontdekken, maar ook de Italiaanse kust is vlakbij. De San Marinese campings zijn van goede kwaliteit en hebben uitgebreide voorzieningen, waardoor u helemaal tot rust kunt komen. 

Oudste soevereine staat

San Marino is gesticht in 301 door diaken en steenhouwer Marinus van Arbe. Daarmee is het land de oudste staat ter wereld. Ondanks zijn soevereine status is het land zeer afhankelijk van Italië, dat het land volledig omringd. Officieel behoort San Marino niet tot de eurolanden, maar het heeft wel toestemming van de Europese Unie om de euro als nationale munteenheid te gebruiken. 

Weer

Gedurende het hele jaar heeft San Marino een goed klimaat. U kunt al in mei (en nog in september) genieten van aangename temperaturen van rond de 20 graden. Zelfs in de winter blijft het weer vaak goed in verhouding tot de noordelijke Europese landen, waardoor overwinteren in San Marino ook zeer aantrekkelijk is.  

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd