Ga naar de homepage

Camping Wolfgangsee Oostenrijk

Kamperen in het fotogenieke, bergachtige merengebied van de Wolfgangsee is een feest. Dit meer staat bekend om zijn leuke campings en geweldige watersportmogelijkheden met overal natuurstranden, ligweiden en bootverhuur. De Wolfgangsee wordt omringd door prachtige bergen en gezellige vakantiedorpjes, de meeste op loopafstand van de camping. En extra leuk is dat de temperatuur van mei tot en met september aangenaam is en dat u dan goedkoop kunt kamperen.

Tips

•    Bezoek het hotel ‘Im Weißen Rössl’ in Sankt Wolfgang im Salzkammergut, beroemd door de gelijknamige opera van Ralph Benatzky.

•    Geniet optimaal van de Wolfgangsee: langs diverse boulevards in de leuke vakantiedorpjes St. Gilgen, Sankt Wolfgang im Salzkammergut en Strobl, maar bekijk de dorpjes ook vanaf het meer. Maak een boottochtje waarbij u bij ieder dorpje kunt uitstappen. Allemaal op korte afstand van de camping.

•    De directe omgeving van de Wolfgangsee nodigt uit tot wandelen, fietsen (e-bikes te huur!) en klimmen (Wildpark Kleefeld). Laat u zich hierover informeren bij de receptie.

Voordelig kamperen aan de Wolfgangsee

U kunt kiezen uit diverse campings pal aan de Wolfgangsee om met CampingCard ACSI goedkoop te kamperen. Ze liggen allemaal prachtig aan het meer, u wordt zeer gastvriendelijk ontvangen, het sanitair is brandschoon en u ervaart een heerlijke rust. De leiding is zeer hulpvaardig om uw caravan op de plek te zetten.

Van watersport tot wintersport

De Wolfgangsee is alleen al plezierig om er gewoon te ‘zijn’. Het meer, de heerlijke dorpen waar je lekker kunt flaneren over de boulevard langs het meer, de directe omgeving, de historie, de architectuur, de regionale keuken, het klimaat, de tradities, evenementen en het bekoorlijke landschap maken een verblijf op een van de campings aan de Wolfgangsee tot een waar genoegen. De mensen van de receptie op de camping kunnen u er alles over vertellen. In de winter biedt de omgeving van de Wolfgangsee ongekende wintersportmogelijkheden.

Een uitdaging voor sportievelingen

De omgeving, zeker in de buurt van Strobl, Sankt Gilgen of bij Wildpark Kleefeld, is een waar wandel- en klimparadijs. Voor elk niveau zijn er voldoende routes ter beschikking en onderweg kunt u rusten in een van de vele almhutten. Diverse liften brengen u makkelijk boven in de bergen van waaruit u een prachtig uitzicht geniet. Ook is er een zomerrodelbaan. Laat uw kinderen het Dorf der Tiere zien, een leuke kinderboerderij en speeltuin aan de Wolfgangsee. En het is allemaal niet ver van de camping …

Het klimaat

In de zomer is het aangenaam warm met een gemiddelde maximum temperatuur van zo’n 24°C. In het laagseizoen is het ook aangenaam kamperen met temperaturen van minimaal 18°C. In dit gebied kan er ook af en toe een fikse bui vallen met flink wat wind. In de frisse winter kan er in de bergen aan wintersport worden gedaan.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd