Ga naar de homepage

Handleiding CampingCard ACSI-app

Inhoudsopgave

 1. Download de app
 2. Toegang tot de campinginformatie
 3. Bestelformulier
 4. Beginnen
 5. Download campinggegevens
 6. De kaart
 7. Lijstweergave
 8. Zoeken
 9. Filters
 10. Campinginformatie
 11. Instellingen
 12. Menu
 13. Camping beoordelen
 14. De app op meerdere apparaten tegelijk gebruiken
 15. Belangrijk om te weten

1. Download de app

U kunt de app downloaden via de Apple App Store (voor iPhone en iPad), via Google Play (voor apparaten met een Android besturingssysteem) en via de Windows Store (voor computers en laptops met Windows 10). Bekijk eerst of uw toestel geschikt is. Bij de instellingen kunt u vinden wat de versie van uw besturingssysteem is. De app is namelijk geschikt voor iPhone 4 (en hoger) en iPad 2 (en hoger) met iOS 7 (en hoger), smartphones en tablets met Android (versie 4 en hoger) en computers en laptops met Windows 10. Ziet u de app niet in Google Play, de Apple App Store of de Windows Store staan? Dan is uw apparaat helaas niet geschikt voor deze app.

Open op uw apparaat Google Play, de Apple App Store of de Windows Store. Zoek op 'campingcard acsi'. Ziet u 'CampingCard ACSI Campings' niet bij de resultaten? Dan is uw apparaat helaas niet geschikt voor deze app. Ziet u de app wel bij de resultaten staan? Download hem alvast op uw apparaat.

U hoeft voor het downloaden van de app niet te betalen. Maar om gebruik te kunnen maken van de campinginformatie dient u eerst 'toegang' te kopen.

Bestel nu

Installatie op Android-apparaten:
 

Installatie op iOS-apparaten:

Installatie op Windows-apparaten:


2. Toegang tot de campinginformatie

Op de achterkant van uw CampingCard ACSI-kortingskaart staat een unieke aanschafcode. Vul de code in op deze pagina en u wordt doorgestuurd naar een speciaal bestelformulier. 


3. Bestelformulier

Heeft u al een gratis Mijn ACSI-account? Log dan in met uw e-mailadres en wachtwoord. Als u nog geen account heeft, dan kunt u er tijdens het bestelproces snel en eenvoudig een aanmaken. Zonder een Mijn ACSI-account kunt u geen 'toegang' aanschaffen. De app herkent namelijk aan uw account of u de campinginformatie mag raadplegen. Na afronding van de bestelling ontvangt u een bevestigingsmail. Heeft u de app nog niet gedownload? Dan kun u dit nu alsnog doen via de Apple App Store, Google Play of de Windows Store.


4. Beginnen

Open de app op uw toestel. U ziet eerst een beginscherm met de naam van de app en u komt daarna automatisch bij een inlogscherm. Hier vult u het e-mailadres en het wachtwoord van uw Mijn ACSI-account in. Bent u uw wachtwoord vergeten? Android of Windows-gebruikers kunnen klikken op ‘Wachtwoord vergeten’. U wordt doorgestuurd naar de ACSI Webshop (als u internetverbinding heeft) en daar een nieuwe wachtwoord aanvragen. Gebruikers met een iPhone of iPad worden niet doorgestuurd vanuit de app. Zij kunnen hier terecht.

Druk op ‘Inloggen’. De app herkent aan uw Mijn ACSI-account of u de campinginformatie mag raadplegen. U krijgt nu een korte, duidelijke handleiding te zien waar u doorheen kunt ‘bladeren’. U kunt deze afsluiten door op 'Sluit handleiding' te drukken.


5. Download campinggegevens

De campinginformatie is opgedeeld in handige landpakketten. U bepaalt zelf welke pakketten (landen) u wilt gebruiken tijdens uw zoektocht en bespaart daarmee ruimte op u toestel. Het is natuurlijk mogelijk om alles te downloaden, downloads te verwijderen of opnieuw te downloaden. Dat kan later ook nog via het menu.

Om te downloaden moet uw toestel verbinding hebben met internet. Het is verstandig om wifi te gebruiken, dan gaat het een stuk sneller en u spaart de databundel van uw abonnement. Wilt u de Windows-app ook offline gebruiken? Download dan eerst het kaartmateriaal van Microsoft. Dit kunt u doen via ‘Instellingen’ op uw apparaat.

Heeft u de pakketten die u wilt? Druk dan op 'Zoek een camping'.


6. De kaart

Heeft u 'locatiebepaling' geactiveerd op uw toestel? Dan ziet de app waar u zich op dat moment bevindt. U herkent uw locatie aan het blauwe puntje op de kaart. Bij lijstweergave vindt u de campings die het dichtst bij u in de buurt liggen. Met het viziertje, rechtsonder, centreert u uw locatie weer op de kaart.

Het is ook mogelijk om handmatig een locatie in te stellen. Bijvoorbeeld als 'locatiebepaling' staat uitgeschakeld of als u een camping wilt vinden in de buurt van een andere locatie. Gebruik hiervoor het vlaggetje. Druk erop en plaats hem op een plek op een kaart. Druk vervolgens op het vinkje om hem 'vast te zetten'. U kunt hem weer verwijderen door op het kruisje te drukken. Met uw vingers kun u inzoomen en uitzoomen op de kaart. Druk op een tentje om informatie over de camping te zien. Het tentje wordt dan blauw en u herkent de geselecteerde camping in de lijstweergave.

Tijdens het inzoomen ziet u campings die een groter tentje hebben. Dit zijn gepromote campings. U kunt ook een gepromote camping zien met een andere kleur. Dit is een 'camping van de week'.


7. Lijstweergave

Bij lijstweergave ziet u de dichtstbijzijnde campings. Standaard staat deze sortering op 'aanbevolen', maar u kunt ook een andere sortering gebruiken; op afstand (hemelsbreed), op beoordeling en op prijs.

Wilt u gedetailleerde campinginformatie? Druk op een camping in de lijstweergave. U ziet dan eerst de camping op de kaart, herkenbaar aan het blauwe tentje. Nogmaals drukken op de camping brengt u naar de gedetailleerde informatie.


8. Zoeken

Boven de kaart ziet u een vergrootglas. Als u daar op drukt verschijnt een scherm waar u een zoekterm (campingnaam, regionaam of plaatsnaam) in kunt vullen. U kunt ook op één van de landen drukken die worden weergegeven.

Als u een zoekterm gebruikt, verschijnen er drie tabbladen waarmee u uw resultaat verder kunt specificeren; Campings, Plaats en Land/Regio. Druk vervolgens op een resultaat en het wordt getoond op de kaart.


9. Filters

U kunt een camping vinden met behulp van filters en op die manier uw voorkeuren aangeven. Daarvoor dient u eerst het filter te activeren door het schuifje op ‘aan’ te zetten. Met een druk op 'Zoeken' keert u terug naar de kaart en ziet u het resultaat van uw filters. Wilt u geen filters gebruiken? Zet het schuifje dan weer op 'uit'.

De door u ingestelde filters ziet u terug bij 'Mijn filters'. Daar kunt u ook een filter verwijderen door hem ingedrukt te houden. Wilt u alle filters in één keer verwijderen? Gebruik dan 'Wissen'. De app onthoudt de door u ingestelde filters. Dat is handig voor toekomstige zoektochten. Let op; als u het filter activeert heeft dat ook invloed op de resultaten bij het ‘vrij zoeken’.


10. Campinginformatie

Elke camping heeft gedetailleerde informatie die overzichtelijk wordt weergegeven op een eigen pagina.

U kunt een camping toevoegen aan uw favorieten door te drukken op het hartje. Met een druk op het autootje ziet u het adres en kunt u de route naar deze camping plannen. Hiervoor wordt de navigatie-app van uw toestel gebruikt. U verlaat dan tijdelijk de app, maar die blijft op de achtergrond wel actief. Van sommige campings kunt u de website bezoeken. Alle campings zijn te mailen of te bellen als dat mogelijk is met uw toestel. Let op; u stuurt rechtstreeks een mailtje naar de camping en dus niet naar ACSI.

Wij hebben dus geen invloed op de reactie van de camping. Op het tabblad 'Algemeen' treft u alle algemene gegevens van de campings, zoals de openings- en acceptatieperiode, de hoogteligging en het aantal toerplaatsen. U kunt via de tabbladen ook alle voorzieningen bekijken en beoordelingen van andere kampeerders lezen. Het is nog niet mogelijk om via de app een campingbeoordeling achter te laten.


11. Instellingen

Via 'Instellingen' kunt u uw voorkeuren voor het gebruik van de app aangeven. Hier kunt u de taal instellen, kiezen voor mijlen of kilometers en bepalen of u de 'offline' of 'online' kaarten wilt gebruiken. Wanneer u geen verbinding heeft met internet worden automatisch de offline kaarten gebruikt.

Bij Android-toestellen kunt u de instellingen vinden door rechtsboven op de drie kleine vierkantjes te drukken, of op de instellingenknop van uw toestel (linksonder). Gebruikers met een iPhone, iPad, Windows laptop of computer vinden de instellingen terug in het menu.


12. Menu

Linksboven in uw scherm ziet u drie horizontale streepjes. Als u hier op drukt opent zich een menu. U kunt daar uw favorieten bekijken en verwijderen, uw downloads (pakketten) beheren en meer informatie vinden over CampingCard ACSI, de tarieven, ACSI Club ID en Match2Camp.

Heeft u een Windows laptop of computer, een iPhone of iPad? Dat vindt u hier ook de mogelijkheid om de handleiding nog eens te raadplegen en om feedback te sturen. Op een ingezonden feedbackformulier volgt doorgaans geen reactie; uw opmerkingen worden gebruikt om een probleem op te lossen of om de app te verbeteren. Heeft u een toestel met een Android-besturingssysteem? Dan vindt u die mogelijkheden als u drukt op de drie kleine vierkantjes, rechtsboven of op de instellingenknop van uw toestel (linksonder).


13. Camping beoordelen

Via de app kunt u een campingbeoordeling achterlaten. Ga naar de camping die u wilt beoordelen en open daar het tabblad ‘Beoordelingen’. Druk op de button met ‘Beoordeel deze camping’, vul het formulier in en druk op ‘Verzenden’. Dit kunt u ook doen als u geen internetverbinding heeft. De app bewaart namelijk uw ingevulde beoordeling en verstuurt het automatisch als u de app opstart mét een internetverbinding. U krijgt een bevestigingsmail met meer informatie over de plaatsing van de beoordeling.


14. De app op meerdere apparaten tegelijk gebruiken

U kunt de app op drie apparaten tegelijk gebruiken. Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken heeft u wel een account nodig.

Maak op één apparaat een account aan (of log in met je bestaande Mijn ACSI-account) en log vervolgens met dit zelfde account in op een ander apparaat. De app herkent aan het account welke landenpakketten gebruikt mogen worden. Zo kun je de app gebruiken op je Android-telefoon én op je iPad (iOS), maar óók op je laptop met Windows 10!.


15. Belangrijk om te weten

U kunt alleen met een geldige, fysieke kortingskaart voordelig kamperen op de deelnemende campings. Het tonen van de app bij de receptie, zonder kaartje, levert u geen korting op.

De fysieke kortingskaart is 1 kalenderjaar geldig en dat geldt ook voor de 'toegang' tot de campinginformatie in de app. U krijgt aan het eind van het jaar, wanneer u de app opent, automatisch een melding met informatie hierover. Heeft u nog vragen over de aanschaf of het gebruik van de app? Kijk dan eerst bij Klantenservice. Selecteer het product 'CampingCard ACSI-app' en bepaal het onderwerp waar uw vraag over gaat. Staat uw vraag er niet tussen? Klik dan op 'nee' en vul het contactformulier in. We nemen uw vraag zo snel mogelijk in behandeling.

Bestel nu