Ga naar de homepage

Handleiding CampingCard ACSI-app

In de CampingCard ACSI-app vindt u alle campings die de CampingCard ACSI-kortingskaart accepteren. U kunt de app ook uitbreiden met informatie over meer dan 9.000 camperplaatsen. Omdat de app ook zonder internetverbinding is te raadplegen, heeft u de camping- en camperplaatseninformatie altijd en overal tot uw beschikking.

Inhoudsopgave

 1. Toegang tot de informatie in de app
 2. Download de app
 3. Beginnen
 4. Download campinggegevens
 5. De kaart
 6. Lijstweergave
 7. Zoeken en boeken
 8. Filters
 9. Camping- en camperplaatseninformatie
 10. Menu
 11. Camping beoordelen
 12. Instellingen
 13. De app op meerdere apparaten tegelijk gebruiken
 14. Belangrijk om te weten

1. Toegang tot de informatie in de app

Het downloaden van de app is gratis, maar om gebruik te kunnen maken van de campinginformatie (of de camping- en camperplaatseninformatie) in de app dient u eerst toegang te kopen. Om deze toegang te kopen, heeft u een unieke aanschafcode nodig. Deze code staat op de achterkant van uw CampingCard ACSI-kortingskaart. Vul de code op deze pagina in en u wordt doorgestuurd naar een speciaal bestelformulier. Daar kunt u ook kiezen tussen het pakket met enkel campinginformatie of het pakket met zowel camping- als camperplaatseninformatie.

Bestel toegang

Let op: als u een CampingCard ACSI-product heeft gekocht inclusief toegang tot de informatie in de app (dit is het geval bij een CampingCard ACSI Combi of een CampingCard ACSI Combi-abonnement), dan hoeft u geen toegang meer te bestellen.

Ga naar stap 2 indien u de CampingCard ACSI-app nog niet heeft gedownload. Heeft u de app al gedownload? Ga dan verder naar stap 3.


2. Download de app

U kunt de app gratis downloaden via de Apple App Store (voor iPhone en iPad) en via Google Play (voor apparaten met een Android besturingssysteem). Bekijk eerst of uw toestel geschikt is. Bij de instellingen kunt u vinden wat de versie van uw besturingssysteem is. De app is geschikt voor smartphone en tablet (Android 5 en hoger, iOS 7 en hoger).

Om de app te downloaden, opent u op uw apparaat Google Play of de Apple App Store. Zoek op 'CampingCard ACSI'. Ziet u CampingCard ACSI-app niet bij de resultaten? Dan is uw apparaat helaas niet geschikt voor deze app. Ziet u de app wel bij de resultaten staan? Download de app dan op uw apparaat.

Google Play Store Apple App Store

Selecteer de CampingCard ACSI-app

Let op: Er staan meerdere ACSI-apps in de stores.

U herkent de CampingCard ACSI-app aan het groene vierkant met daarin het blauwe CampingCard ACSI-logo (zie ook hiernaast).

In onderstaande video's laten wij u stap voor stap zien hoe u de CampingCard ACSI-app kunt downloaden op uw apparaat.

Installatie op Android-apparaten:

Installatie op iOS-apparaten:


3. Beginnen

Open de app op uw toestel. U ziet eerst een beginscherm met de naam van de app en u komt daarna automatisch bij een inlogscherm. Hier vult u het e-mailadres en het wachtwoord van uw Mijn ACSI-account in. Bent u uw wachtwoord vergeten? Android-gebruikers kunnen klikken op ‘Wachtwoord vergeten’. U wordt doorgestuurd naar de ACSI Webshop (als u internetverbinding heeft). Daar kunt u een nieuwe wachtwoord aanvragen.

Druk op ‘Inloggen’. De app herkent aan uw Mijn ACSI-account of u de campinginformatie, of de camping- en camperplaatseninformatie, mag raadplegen. U krijgt nu een korte, duidelijke handleiding te zien waar u doorheen kunt ‘bladeren’. U kunt deze afsluiten door op 'Sluit handleiding' te drukken.


4. Download informatie

Bij 'Downloads' staan de landenpakketten waar u toegang tot heeft. U bepaalt zelf welke pakketten (landen) u wilt gebruiken tijdens uw zoektocht en bespaart daarmee ruimte op u toestel. Het is natuurlijk mogelijk om alles te downloaden, downloads te verwijderen of opnieuw te downloaden. Dat kan later ook nog via het menu.

U kunt hierbij zelf kiezen of u pakketten download met enkel informatie over de campings of pakketten waarin behalve de campinginformatie ook camperplaatseninformatie wordt weergegeven. In de linkerkolom staan de pakketten met enkel campinginformatie (rode button) en in de rechterkolom staan de pakketten met camperplaatseninformatie (geel/oranje button).

Om te downloaden moet uw toestel verbinding hebben met internet. Het is verstandig om wifi te gebruiken, dan gaat het downloaden een stuk sneller en u spaart de databundel van uw abonnement.


5. De kaart

Heeft u 'locatiebepaling' geactiveerd op uw toestel? Dan ziet de app waar u zich op dat moment bevindt. U herkent uw locatie aan het blauwe puntje op de kaart. Bij lijstweergave vindt u de campings (en camperplaatsen) die het dichtst bij u in de buurt liggen. Met het viziertje, rechtsonder, centreert u uw locatie weer op de kaart.

Het is ook mogelijk om handmatig een locatie in te stellen. Bijvoorbeeld als 'locatiebepaling' staat uitgeschakeld of als u een camping of camperplaats wilt vinden in de buurt van een andere locatie. Gebruik hiervoor het vlaggetje. Druk erop en plaats hem op een plek op een kaart. Druk vervolgens op het vinkje om hem 'vast te zetten'. U kunt hem weer verwijderen door op het kruisje te drukken. Met uw vingers kun u inzoomen en uitzoomen op de kaart. Druk op een tentje om informatie over de camping te zien. Het tentje wordt dan blauw en u herkent de geselecteerde camping in de lijstweergave. Camperplaatsen worden weergegeven met een camper-symbooltje.

Tijdens het inzoomen ziet u campings die een groter tentje hebben. Dit zijn gepromote campings. U kunt ook een gepromote camping zien met een andere kleur. Dit is een 'camping van de week'.


6. Lijstweergave

Bij lijstweergave ziet u de dichtstbijzijnde campings en camperplaatsen. Standaard staat deze sortering op 'Aanbevolen'. U kunt ook kiezen voor een andere sortering; op afstand (hemelsbreed), op beoordeling of op prijs.

Wilt u gedetailleerde informatie? Druk op een camping of camperplaats in de lijstweergave. U ziet dan eerst de camping of camperplaats op de kaart. Een camping is te herkennen aan het symbool van een tent, een camperplaats is te herkennen aan het symbool van een camper. Nogmaals drukken op de camping of camperplaats brengt u naar de gedetailleerde informatie.


7. Zoeken en boeken

Boven de kaart ziet u een vergrootglas. Als u daar op drukt verschijnt een scherm waar u een zoekterm (campingnaam, regionaam of plaatsnaam) in kunt vullen. U kunt ook op één van de landen drukken die worden weergegeven.

Als u een zoekterm gebruikt, verschijnen er drie tabbladen waarmee u uw resultaat verder kunt specificeren; 'Campings', 'Plaats' en 'Land/Regio'. Druk vervolgens op een resultaat en het wordt getoond op de kaart.

Heeft u een geschikte plek gevonden? Op steeds meer campings kunt u direct reserveren via de app. Zo bent u zeker van een plek! Om uw plek te kunnen reserveren dient u wel een werkende internetverbinding te hebben.


8. Filters

U kunt een camping of camperplaats vinden met behulp van filters en op die manier uw voorkeuren aangeven. Daarvoor dient u eerst het filter te activeren door het schuifje op ‘aan’ te zetten. Met een druk op 'Zoeken' keert u terug naar de kaart en ziet u het resultaat van uw filters. Wilt u geen filters gebruiken? Zet het schuifje dan weer op 'uit'.

De door u ingestelde filters ziet u terug bij 'Mijn filters'. Daar kunt u ook een filter verwijderen door hem ingedrukt te houden. Wilt u alle filters in één keer verwijderen? Gebruik dan 'Wissen'. De app onthoudt de door u ingestelde filters. Dat is handig voor toekomstige zoektochten. Let op; als u het filter activeert heeft dat ook invloed op de resultaten bij het ‘vrij zoeken’.


9. Camping- en camperplaatseninformatie

Elke camping of camperplaats heeft gedetailleerde informatie die overzichtelijk wordt weergegeven op een eigen pagina.

U kunt een camping of camperplaats toevoegen aan uw favorieten door te drukken op het hartje. Met een druk op het autootje ziet u het adres en kunt u de route naar deze camping of camperplaats plannen. Hiervoor kunt u Google Maps of Apple Kaarten gebruiken of uw eigen navigatie-app. U verlaat dan tijdelijk de app, maar die blijft op de achtergrond wel actief.

Van sommige campings of camperplaatsen kunt u de website bezoeken. En op steeds meer campings kunt u uw plek direct via de app reserveren. Alle campings of camperplaatsen zijn te mailen of te bellen als dat mogelijk is met uw toestel. Let op; u stuurt rechtstreeks een mailtje naar de camping of camperplaats en dus niet naar ACSI. Wij hebben dus geen invloed op de reactie van de camping of camperplaats.

Op het tabblad 'Algemeen' treft u alle algemene gegevens van de campings of camperplaatsen, zoals de openingsperiode, de hoogteligging en het aantal toerplaatsen. U kunt via de tabbladen ook alle voorzieningen bekijken en beoordelingen van andere kampeerders lezen. Het is ook mogelijk om zelf een campingbeoordeling achter te laten. Als u geen internetverbinding heeft dan bewaart de app uw beoordeling om die automatisch te versturen zodra er weer een verbinding is.


10. Menu

Linksboven in uw scherm ziet u drie horizontale streepjes. Als u hier op drukt opent zich een menu. U kunt daar uw favorieten bekijken en verwijderen, uw downloads (pakketten) beheren en de legenda vinden. Ook ziet u hier meer informatie over CampingCard ACSI en de tarieven.

Heeft u een iPhone of iPad? Dat vindt u hier ook de mogelijkheid om de handleiding nog eens te raadplegen en om feedback te sturen. Op een ingezonden feedbackformulier volgt doorgaans geen reactie; uw opmerkingen worden gebruikt om een probleem op te lossen of om de app te verbeteren. Heeft u een toestel met een Android-besturingssysteem? Dan vindt u die mogelijkheden als u drukt op de drie kleine vierkantjes, rechtsboven of op de instellingenknop van uw toestel (linksonder).


11. Camping beoordelen

Via de app kunt u een campingbeoordeling achterlaten. Ga naar de camping die u wilt beoordelen en open daar het tabblad ‘Beoordelingen’. Druk op de button met ‘Beoordeel deze camping’, vul het formulier in en druk op ‘Verzenden’. Dit kunt u ook doen als u geen internetverbinding heeft. De app bewaart namelijk uw ingevulde beoordeling en verstuurt het automatisch als u de app opstart mét een internetverbinding. U krijgt een bevestigingsmail met meer informatie over de plaatsing van de beoordeling.

Het is momenteel (nog) niet mogelijk om een beoordeling over camperplaatsen achter te laten.


12. Instellingen

Via 'Instellingen' kunt u uw voorkeuren voor het gebruik van de app aangeven. Hier kunt u de taal instellen, kiezen voor mijlen of kilometers en bepalen of u de 'offline' of 'online' kaarten wilt gebruiken. Wanneer u geen verbinding heeft met internet worden automatisch de offline kaarten gebruikt.

Bij Android-toestellen kunt u de instellingen vinden door rechtsboven op de drie kleine vierkantjes te drukken, of op de instellingenknop van uw toestel (linksonder). Gebruikers met een iPhone of iPad vinden de instellingen terug in het menu.


13. De app op meerdere apparaten tegelijk gebruiken

U kunt de app op drie apparaten tegelijk gebruiken. Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken heeft u uw 'Mijn ACSI-account' nodig.

Maak op één apparaat een account aan (of log in met je bestaande Mijn ACSI-account) en log vervolgens met dit zelfde account in op een ander apparaat. De app herkent aan het account welke landenpakketten gebruikt mogen worden. Zo kun je de app gebruiken op je Android-telefoon én op je iPad (iOS)!


14. Belangrijk om te weten

U kunt alleen met een geldige, fysieke kortingskaart voordelig kamperen op de deelnemende campings. Het tonen van de app bij de receptie, zonder kaartje, levert u geen korting op.

De fysieke kortingskaart is 1 kalenderjaar geldig en dat geldt ook voor de 'toegang' tot de camping- en camperplaatseninformatie in de app. U krijgt aan het eind van het jaar, wanneer u de app opent, automatisch een melding met informatie hierover.

ACSI heeft drie handige apps voor smartphone, tablet en laptop. Vergelijk de apps om te zien welke het best bij u past.

CampingCard ACSI-app
De CampingCard ACSI-app geeft een overzicht van alle ruim 3.000 campings die de CampingCard ACSI-kortingskaart accepteren. Op vertoon van deze kortingskaart kampeert u in het laagseizoen bij deze campings voor een vast en voordelig tarief. U kunt ook kiezen voor een pakket inclusief informatie over 9.000 camperplaatsen.

ACSI Campings Europa-app
De ACSI Campings Europa-app bevat 7.950 geïnspecteerde campings en is eventueel uit te breiden met 9.000 camperplaatsen. De campings in deze app komen terug in de ACSI Campinggids Europa. Tussen de campings bevinden zich ook campings die het speciale CampingCard ACSI-tarief accepteren in het laagseizoen. Dit staat in de app aangegeven. De zogenaamde ‘Klein & Fijn campings’ staan niet in deze app. De informatie in de ACSI Campings Europa-app is te downloaden in verschillende landenpakketten.

ACSI Klein & Fijn Kamperen-app
De ACSI Klein & Fijn Kamperen-app bevat ruim 2.000 geïnspecteerde, kleine campings. Deze campings hebben maximaal 50 toerplaatsen. U kunt ook kiezen voor een pakket inclusief informatie over 9.000 camperplaatsen.


Heeft u nog vragen over de aanschaf of het gebruik van de app? Kijk dan eerst op onze klantenservice-pagina. Selecteer het product 'CampingCard ACSI-app' en bepaal het onderwerp waar uw vraag over gaat. Staat uw vraag er niet tussen? Klik dan op 'nee' en vul het contactformulier in. We nemen uw vraag zo snel mogelijk in behandeling.

Google Play Store Apple App Store

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd