Ga naar de homepage

Navigeren naar de camping

Navigeren naar de camping

Wanneer u gebruik maakt van een navigatiesysteem zijn GPS-coördinaten van campings haast onmisbaar. In de CampingCard ACSI-gids staan daarom bij elke camping de GPS-coördinaten vermeld, deze coördinaten zijn tevens gratis te downloaden op de CampingCard-website. Onze inspecteurs hebben aan de slagboom van de camping de coördinaten gemeten, dus het kan bijna niet missen!

Op de CampingCard-website kunt u ook eenvoudig gebruik maken van de Google routeplanner. En voor diegenen die nog gebruik maken van de nostalgische routeboeken geven we een omschrijving van de laatste kilometers naar de camping. Erg handig want niet iedere camping ligt aan een doorgaande weg.

GPS-coördinaten downloaden per camping

Op deze website kunt u bij iedere camping eenvoudig de GPS-coördinaten voor uw navigatiesysteem downloaden. Dat doet u als volgt:

  1. Zoek de camping waar u heen wilt
  2. Ga naar het tabblad ‘Contactgegevens’
  3. Selecteer onder ‘GPS-coördinaten downloaden’ uw navigatiesysteem
  4. Klik vervolgens op de button ‘opslaan’
  5. De GPS-coördinaten worden automatisch gedownload op uw computer. Om ze op uw navigatiesysteem te krijgen kunt u het beste de handleiding* van uw navigatiesysteem raadplegen.

Let op! ACSI biedt géén (telefonische) ondersteuning over de werking van uw navigatiesysteem en over de upload van coördinaten naar uw navigatiesysteem. Raadpleeg de handleiding van uw navigatiesysteem (TomTom, Garmin, Snooper) voor de exacte werkwijze. Als u vragen heeft of problemen ondervindt omtrent de implementatie adviseren wij u om contact op te nemen met de fabrikant van uw navigatiesysteem.

GPS-coördinaten handmatig instellen

De GPS-coördinaten worden zowel in de gids als op de website weergegeven in graden, minuten en seconden. Zo kunt u de coördinaten handmatig invoeren op uw navigatiesysteem. Controleer daarbij of uw navigatiesysteem ook in graden, minuten en seconden staat ingesteld. Voor het eerste getal staat N. Voor het tweede getal staat een E of een W.

Deze GPS-coördinaten mogen niet zonder toestemming van ACSI gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

Routebeschrijving naar de camping

Niet alle navigatiesystemen zijn ingesteld op een auto-caravancombinatie. Daarom vindt u in de gids en op de website ook altijd de routebeschrijving van de laatste kilometers naar de camping staat. En vergeet u niet op de bordjes te letten?! Want de kortste weg is niet altijd de makkelijkste weg.

Google Routeplanner

Op het tabblad ‘contactgegevens’ op de website kunt u bij elke camping ook direct uw route plannen met behulp van Google routeplanner. Klik op de link en vul uw vertrekpunt in.

Navigatiesystemen speciaal voor caravans en campers

Op zoek naar een navigatiesysteem? In de ACSI Webshop vindt u diverse systemen. Ook vindt u er navigatietoestellen met speciale software voor caravans en campers die u helpen om o.a. lage bruggen, smalle dorpskernen en steile hellingen te ontwijken.

Navigatiesysteem bestellen

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd